Geen klapvee op het Kerstmenu van Project Nieuw Weiburg Harderwijk

Weiburg
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Geen Klapvee Weiburg Hardewrijk 3Als het aan een tweetal commerciële partijen ligt, gaan zij de omgeving en de toekomst bepalen van Het Nachthok. Maar ook bepalen zij de nieuwe identiteit van Harderwijk. Zonder daarvoor samen te werken met de bewoners van Harderwijk. In plaats van een co-creatie met bewoners en gemeente. Zijn de plannen uitsluitend een co-productie van projectontwikkelaars en de gemeente. Harderwijk wil niet investeren in “Samen bouwen” en buigt regels of kiest selectief regels die hun het beste uitkomen. Zelfs alleen actief en volledig informeren weigert of vertraagd de gemeente Harderwijk.

Foute kersttrui

Geen Klapvee Weiburg Hardewrijk
Op 10 januari 2023 zal het projectteam, bestaande uit gemeente ambtenaren en de projectontwikkelaars Veldboom en BDP de plannen voor de Weiburg presenteren aan het college van Harderwijk. Dit recente plan in de vorm van een Nota van Uitgangspunten(NVU) -is zonder samenspraak met de burgerleden van de klankbordgroep opgesteld. In de NVU wordt de indruk gewekt dat deze plannen in goed overleg hebben plaatsgevonden met de het projectteam. Dit is niet juist!. De NVU is een product van de projectontwikkelaars die hierin duidelijk hun wensenlijstje hebben verwerkt. Waar de ambtenaren van de gemeente harderwijk, zonder problemen hun medewerking aan verlenen en dit handig kunnen vertalen in een politiek – doorlaatbaar stuk.

 

Foute kerstboodschap

Geen Klapvee Weiburg Hardewrijk 2De burgerleden van de klankbordgroep ontvingen op 21 december het bericht, dat de  laatste versie van NVU beschikbaar is en dat wij tot 10 januari 2023 de tijd hebben om deze van een reactie te voorzien. De afgelopen maanden heeft gemeente Harderwijk meermaals de burgerleden van de Klankbordgroep geschoffeerd door afspraken niet na te komen. Met het bericht van de 21e bevestigd het projecteam dat de klankbordgroep niet meer is, dan klapvee voor de bühne.

 

Hopelijk in 2023 toont het college van B&W en de gemeenteraad meer empathie met de burgers van Harderwijk en accepteert zij medezeggenschap. En stuurt zij het projectteam terug naar de tekentafel.

 Met vriendelijke groeten uit Het Nachthok.
Richard Schouten

 P.s

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Beste  bewoners van Harderwijk,  belanghebbenden en belangstellenden van Het Nachthok.

Uw mening telt ook!  Download nu  het concept NVU Project Nieuw Weiburg. Stuur uw reactie naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. (voor 10 januari 2023)

>>>>>Nota van Uitgangseisen Weiburg 
(via Wetansfer pdf 185 pagina +22mb)
Transfer verloopt over ongeveer 5 uur (nu 15:45 31-12-2022)

 

Deze nota is nog in concept, DIENT UITSLUITEND TER KENNISGEVING ENTER BEOORDING EN ADVIES VIA This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en zal op 10 januari aan het college wordepresenteerd. Gezien hebbende de commissie vergadering over de Hoogbouwvisie. Waar zelfs 70 meter weer openstaat. Zal het college het stuk in 2023 laten inplannen voor behandeling in de commissie ruimte en gemeenteraad. - Harderwijk vol Bouwen Bouwen Bouwen ""

Geen Klapvee Weiburg Hardewrijk 4