Het Nachthok op de Kaart van Harderwijk

Nachthok nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

thumb_nachthok-01-pb-1523-De raad van Harderwijk geeft burgers de mogelijkheid om voorstellen op de agenda van de raad te plaatsen. De voorwaarden die de raad aan dit zogenaamd burgerinitiatief stelt zijn vastgelegd in de Verordening op het Burgerinitiatief 2008. Op 10 september 2009 heeft het eerste burgerinitiatief ‘groene daken’ zijn doel bereikt en is de gemeenteraad akkoord gegaan met een subsidie regeling voor zowel burgers en ondernemers van de Parel van de Veluwe.Met het oog op de stadsvisie 2030 heeft Harderwijk nog vele uitdagingen, waarin bewoners uit Het Nachthok de unieke buurt willen veilig stellen. Donderdag 10 december 2009 zal de gemeenteraad hierover beslissen. 

 

Zone het Nachthok  staat op de raadsagenda nachthok-01-pb-152410 december 2009
De historische buurt nabij het station van Harderwijk, krijgt met het 2e burgerinitiatief van de voormalige garnizoensstad meer duidelijkheid over haar toekomst. Tijdens de Raadsvergadering van donderdag 10 december 2009 zal gestemd worden of ‘Het behoud van Het Nachthok’ op de agenda van de gemeenteraad geplaatst kan worden. Dit moet dan wel voor 10 februari 2010 plaatsvinden zo stelt het college van Harderwijk voor. Twee bewoners van de bijna 100 jaar oude buurt hebben op 19 november 2009 het initiatief genomen om de gemeenteraad voor te stellen om het gebied veilig te stellen voor de toekomst.

Stap voor stap
De eerste aanzet is om Het Nachthok op de juiste manier op de gemeentelijke kaart te zetten, waarmee de vele visie- en toekomst plannen dan rekening dienen te houden. Hier is uitgegaan van de historische kenmerken van het gebied. Weiburglaan, Baanweg en grenzend aan de Westermeenweg deze ‘gouden driehoek’ is het Nachthok van Harderwijk.

nachthok-01-pb-1523-
Richard Schouten: “Op deze wijze wil ik iedereen bedanken, die hun handtekening hebben gezet voor het behoud van Het Nachthok. Daarnaast de ondernemers die een poster hebben ophangen van Zone het Nachthok. En zeker niet te vergeten de vele positieve reacties en steun van verschillende culturele en maatschappelijke organisaties in Harderwijk. Het is nu aan de politiek of zij de uitdaging aangaan”


Twitter : www.twitter.com/nachthok