Versieringen WK voetbal: houd het veilig

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Als voorbereiding op het EK-voetbal kleuren de straten in Harderwijk feestelijk oranje. Dat geeft een vrolijk gezicht maar het moet wel veilig blijven. De afvalservice van de gemeente vraagt de inwoners om die versieringen vijf meter boven het wegdek te hangen. Vuilniswagens kunnen er goed onderdoor en de afvalcontainers zonder hinder legen. Dit is ook in het belang van de hulpdiensten. .


Brandveiligheid
In een brief heeft de brandweer de horeca geïnformeerd over (brand)veilige versieringen, regels, vluchtroutes, gevelversiering en blusmiddelen en de bereikbaarheid van de hulpdiensten. Voor en tijdens het EK zal de brandweer steekproefgewijs controles uitvoeren en er wordt zo nodig handhavend opgetreden.

Voor inwoners heeft de brandweer de volgende tips:
- Goede versiering is niet gemakkelijk ontvlambaar. Dit staat vermeld op de verpakking. Niet alle versieringen die in de handel zijn, hebben de juiste brandvertragende kwaliteit. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om versieringen aan te schaffen en op te hangen die brandveilig zijn. Bij twijfel kunt u de versieringen beter niet aanschaffen.
- Versiering moet minimaal 50 centimeter verwijderd zijn van spotjes en andere apparaten waarvan de oppervlaktetemperatuur kan oplopen. Dus ook van de televisie.
- Met lucht gevulde ballonnen zijn gewoon toegestaan.

Meer informatie is te vinden op de website www.brandweer.nl.