Geen treintjes over Zeepad

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

thumb_treintje-zeepadDe plannen tot verbreding leidden onlangs tot verontrusting bij een aantal Stadsweidenaren. Het gerucht ging dat het Zeepad tevens in gebruik zou komen als route voor treintjes van de Boulevard Express. Tijdens een informatieavond vorige maand benadrukte de gemeente dat het Zeepad – en ook de toekomstige brug over de A28 - de kwalificatie ‘fietspad’ houden. Op fietspaden (rechthoekig blauw bord) zijn zelfs bromfietsen verboden. In een brief aan het buurtcomité hebben burgemeester en wethouders verzekerd dat van het gebruik van het fietspad als route voor toeristische treintjes geen sprake is.


Het gerucht over de treintjes was mogelijk ingegeven door een mobiliteitsonderzoek dat de provincie Gelderland vorig jaar liet houden. Strand Horst was daarin een van de genoemde locaties voor ‘parkeren op afstand’. Deze optie viel echter af wegens de vele praktische haken en ogen. Inmiddels is de locatie Boekhorstlaan/Ceintuurbaan (N302) aan de andere kant van de stad serieus in beeld.

De verbreding van het Zeepad is gepland voor komend najaar. Voor zowel de fietsbrug over de A28 als het Zeepad moeten nog diverse procedures worden doorlopen.