Lees meer: Station Harderwijk ondergaande zon X1Vanaf maandag zal de ‘Rode Hoed’, het oude stationsgebouw worden gesloopt. Zaterdag 9 juli 1983 opende burgemeester J.E. van Booijen een van de laatste ontwerpen van architect Van der Gaast. Het idee achter het controversionele ontwerp, was een centrum van verschillende openbaar vervoerstromen en dubbelde als trein-, taxi- en busstation. Dit jaar kreeg wethouder Teeninga de eer om het nieuwe NS Station Harderwijk met tunnel te openen. In tegenstelling tot de burgemeester van Boojjen was het woord ‘ Intercity ‘ taboe bij de openingsceremonie.
Lees meer: burger actie IC kleinHet lijkt erop dat Burgernet een vooruitziende blik heeft, een Station Harderwijk met Sprinter en Intercity. Helaas deze intercitystop is alleen, voor één keer per dag naar Groningen (00:25u Reistijd 1:32u). De actieposters op het Station zijn van een nieuwe facebookpagina IntercityHarderwijk, die 15.000 likes wil behalen voor de Intercitystatus. Of deze actie zal helpen blijft de vraag.  .  
Lees meer: Intercity passeerd snel NS In de al lopende aanbesteding van nieuwe intercity’s die vanaf dienstregeling 2021 onder meer moeten kunnen rijden over zowel het conventionele spoor (HRN) als de HSL is een volgende stap gezet. De geselecteerde leveranciers zijn vandaag gevraagd te komen met offertes voor de nieuwe treinen die voorlopig worden aangeduid als de ICNG (Intercity Nieuwe Generatie).

Lees meer: True gaming verkeersleiding prorail trein nederlandTijdens de opening van verkeersleidingspost Utrecht werd spelenderwijs duidelijk gemaakt dat een Intercity of extra halteringen bij Harderwijk, niet haalbaar is. De focus ligt bij sterk spoornetwerk rond Utrecht en met de komst van de Hanzelijn zijn er geen 'overbodige' investeringen nodig voor de lijn Wezep-Zwolle-Amersfoort. Ondanks de intensieve lobby door Harderwijkse politici kan een Intercity alleen stoppen als er meer rails komt op de Veluwelijn en deze oplossing kost tenministe 200 miljoen. 

Lees meer: Harderwijk Station -intercity raast voorbij - D66 Lobby De provincie Gelderland heeft maandag haar coalitieakkoord gepresenteerd. In dit akkoord van VVD, CDA, D66 en PvdA staan de plannen voor de komende vier jaar. Hoofdpunten zijn ambities als versterking van de economie, levendige steden, leefbaar platteland, een weerbare samenleving en meer duurzame energie.

Stationsplein

Copyright © 2017 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates