Lees meer: 500 icngmockup2In de zomer van 2016 heeft NS 79 nieuwe Intercity’s besteld bij fabrikant Alstom. Sindsdien is er hard gewerkt aan het ontwerp van de trein, in nauw overleg met reizigers, rijdend personeel, onderhoudsmedewerkers en schoonmakers. Vandaag presenteert NS de mockup van de nieuwe Intercity, een schaalmodel op ware grootte die een goede indruk geeft hoe de trein er straks uit gaat zien en wat reizigers kunnen verwachten in de nieuwe Intercity.
Lees meer: station harderwijk 2016 rode hoed stationsplein herstructueiringIn de nieuwe NS dienstregeling is geen plek voor een Intercitystop in Harderwijk. Vanaf 11 december rijden er meer treinen, op sommige trajecten zijn reizigers sneller door het land of hoeven ze minder lang te wachten op het station. Zoals op station Amersfoort. Hierdoor zijn reizigers tussen bijvoorbeeld Harderwijk en het Gooi tot 14 minuten sneller. Want de overstap tussen de Sprinter Zwolle - Amersfoort en de Sprinter Amersfoort - Amsterdam wordt verkort. En vanaf 11 december krijgt station Amersfoort Vathorst elk kwartier een trein richting het westen. Let op ! Vanaf 11 december vertrekken de treinen in Harderwijk een minuutje eerder richting Zwolle en een minuutje later richting Utrecht

Lees meer: SprinterKomende maand komt de eerste Sprinter naar Nederland voor een uitgebreid test- en toelatingsprogramma dat hoort bij de introductie van een nieuwe trein. "De trein gaat komend jaar veel testkilometers maken op het Nederlandse spoor. Ondertussen worden acht werkplaatsen klaargemaakt voor het onderhoud aan dit nieuwe type trein. Ook worden honderden machinisten en technici opgeleid evenals duizenden conducteurs," aldus Tom de Groot, Projectmanager van NS voor de nieuwe Sprinters. De eerste treinen moeten gaan rijden in de nieuwe dienstregeling voor 2017.

 

Lees meer: toilet trein wasbakDe afgelopen vijf maanden reden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal al schoonmakers mee op de trein. Ze halen tijdens de rit zoveel mogelijk los vuil op, legen prullenbakken en verwijderen storende vlekken van vloeren, ramen en tafeltjes. Op deze manier hebben de schoonmakers op de eindpunten van het traject voldoende tijd voor gerichtere schoonmaak, zoals het reinigen van de toiletten, wissen van vloeren en het aanvullen van sanitaire artikelen. 
Lees meer: Carnavalsspin 2016 NS
Van zaterdag 6 februari tot en met dinsdag 9 februari is het Carnaval. Ieder jaar wordt dit feest in het zuiden van ons land uitgebreid gevierd. NS steunt al jarenlang het plaatselijke Carnaval in Brabant en Limburg. Ook dit jaar kunt u weer op ons rekenen en staan vele NS’ers voor u klaar. Tijdens carnaval zorgen we voor extra plaatsen in de trein en hebben dit jaar een voordelige aanbieding. NS doet er ieder jaar alles aan om de reiziger in carnavalssfeer op de juiste bestemming te brengen.
Copyright © 2018 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates