Fietsparkeren Station Harderwijk borden Fietsen in de vakken of worden verwijderdEen harde les voor eigenaars van fout geparkeerde fietsen bij Station Harderwijk. Reizigers worden verzocht hun fiets in de vakken (fietsrekken) te stallen. Hinderlijk en gevaarlijk geparkeerde fietsen worden verplaatst naar het ‘Depot verwijderde fietsen’, aan het einde van  P&R. Geen vrolijke stuurhangers maar een extra wandeling van ruim 100 meter als je fiets vanaf vrijdag 18 maart op een verkeerde plek staat. Voor deze datum staan de ‘weesfietsen’ in het achterste rek (zijde spoorlijn). Nog te bouwen fietsenstallingen, met zo’n 1.900 plekken, moeten chaos bij het nieuwe station voorkomen. In de binnenstad hebben ze meerdere oplossingen.

 

 Depot verwijderde fietsen station Harderwijk


Fietsparkeer oplossingen uit de binnenstad?
De gemeente helpt de fietsers in het historische centrum van Harderwijk door het aanwijzen van parkeervakken zodat voetgangers geen hinder ondervinden van geparkeerde fietsen. Ook tijdens de uitgaansavonden worden fietsers gewezen op het belang van het op een goede manier parkeren van fietsen. Verder wordt op de 'kop' van de Bruggestraat, vlakbij de entree van het strandeiland, het parkeerprobleem van fietsen aangepakt. Hiervoor zijn onder andere fietsbeugels. Het bushokje op de boulevard is verwijderd. Verder is vorig jaar tijdens de Aaltjesdagen een proef gehouden met de inzet van een mobiele fietsenstalling Deze proef is in iets aangepaste vorm positief toegepast tijdens de Koningsdag 2015. . Met deze maatregelen wil het college van B&W de binnenstad van Harderwijk gastvrijer, veiliger en beterWeesfietsen station Harderwijk 2016 toegankelijk maken


Veel fietsen bij Station
Rek vol langparkeerders of weesfietsen? Ruim 200 fietsen zijn drie weken geleden verplaatst naar de nieuwe tijdelijke stalling. Deze fietsen zijn gemarkeerd door de Stadswachten en kunnen volgens het APV binnenkort (definitief) worden verwijderd of vernietigd. Zoek jij je fiets? In het achterste rek staan naast de langparkeerders ook de fout geparkeerde fietsen die voor 18 maart zijn verwijderd van het Stationsplein en omgeving.Stoppels stationsplein harderwijk fietsparkerenOpruimactie bij Stoppels geslaagd.
Nadat de fietsenstalling eind februari weer was verplaatst werd de loopafstand voor veel reizigers, met name scholieren, een te grote drempel om op tijd bij de trein te zijn. Op de hoek bij Stoppels, bleek een comfortabele plek voor de ruim 150 tweewielers die hier dagelijks werden gestald. Met extra bordjes, hekwerk en media aandacht kunnen de stadswachten, zonder problemen, weer handhaven.

 
Zie ook: Harderwijk gaat fietsers helpen met parkeren in de binnenstad

{jcomments on}

Stationsplein harderwijk thv Stoppels Fietsparkeren

bromfietsparkeren harderwijk

Fietsparkeren Station Harderwijk3

 

Fietsparkeren Station Harderwijk4

Depot verwijderde fietsen Station Harderwijk

 

 

Copyright © 2019 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates