inschuiven tunnelmoot Strukton Reef aannemers overleggen voor oplossing werkzaamhedenEindelijk na 24 uur duwen heeft Reef-Strukton de tunnelmoot bij Station Harderwijk op zijn plek geschoven. Het kolos van bijna 6.800 ton sputterde eerst tegen en liet zich niet makkelijk van zijn plek krijgen. Er was extra glijmiddel en kracht nodig om geen vertraging op te lopen. De tunnelmoot lag zaterdag 1 augustus 2015 rond 03:00 uur op zijn plek, dit zorgde voor applaus vanaf de publieke tribune. Dit geeft vertrouwen dat de treinen maandag, weer normaal kunnen rijden. 
 
inschuiven tunnelmoot Strukton ReefDroog naar de overkant.
De planning was dat de tunnelmoot vrijdag op zijn plek zou liggen. Maar donderdag bleek de bouwput niet voldoende waterdicht en werd de planning naar voren gehaald om geen natte voeten te krijgen. Helaas ondanks de vervroegde start, 1 uur ’s nachts, bleek de bak een zwaarder obstakel te zijn dan gedacht. De aannemers zijn ervaren in het oplossen van bouwtechnische problemen. Opgeven is geen optie.

 

cafe latte station hardewrijk
Espresso
Speciaal voor het inschuiven van de tunnelmoot was  een tribune geplaatst aan de zuidzijde van station Harderwijk. Hier ontstond een klein buurtfeestje met gratis Doppio en Café Latte want de aannemers hadden een mobiele Espresso bar ingehuurd.
De stevige koffie was zeker nodig om wakker te blijven met een indrukwekkende schuifsnelheid van 3 meter per uur.

 

 
 uitleg werkzaamheden bij tribune station harderwijk -
De eerste keer is altijd spannend.
Problemen met het glijmiddel zorgde voor extra vertraging. Komt de tunnel op tijd klaar? Was een van de vele vragen, die de aanwezigen medewerkers van Reef-Strukton op hun afgevuurd kregen. Want de tunnel stond stil nadat deze pas 4 meter had afgelegd. De omgevingsmanager Jeannet Koomans wist iedereen gerust te stellen; “momenteel wordt een ander schuifmateriaal aangebracht, wat enige uren kan duren. Ook zal eerst weer een aantal proefschuivingen worden uitgevoerd.”

 

Het werk gaat door
Ondanks een kleine vertraging is men na heel hard werken er in geslaagd het bouwwerk op zijn plek te krijgen. Volgens planning kan nu verder worden gewerkt aan het gereedmaken van het spoor zodat de treinen vanaf maandagochtend weer kunnen rijden.

IMGP4544 gaat het goed met tunnel

droge voeten harderwijk

 IMGP4517 tunnel reclame

IMGP4564 koffie met gebak station harderwijk burendag

Copyright © 2019 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates