station harderwijk noordzijde tunnel 2015 bouw Aan de noordzijde van spoor beginnen de werkzaamheden ook intensiever te worden. Verschillende onderzoeken (grond en explosieven) zijn deze week zo goed als afgerond. In de nacht van 7 op 8 juni wordt de relaiskast verplaatst. Dit duurt ongeveer 2 uur naar verwachten zullen de omwonenden hier weinig va  merken. Vanaf 8 juni wordt gestart met het aanbrengen van de wanden van de bouwkuip. Deze werkzaamheden brengen geluids- en trillingshinder met zich mee en duren ongeveer 2 weken.

 

Geen zwembad
Na het aanbrengen van de wanden wordt de bouwkuip verder ontgraven en waterglas in de bodem geïnjecteerd, zodat een waterdichte bouwkuip gemaakt kan worden. Het injecteren van de bodem zal, aansluitend, ca. 2 tot 3 weken duren.

 Geluidsoverlast
Het injecteren kan behoorlijk wat geluidsoverlast met zich meebrengen. Het injecteren kan met twee type kranen gedaan worden, een normale en een geluidsarme. Helaas is het aantal geluidsarme kranen in Nederland zeer beperkt en zijn wij afhankelijk van de beschikbaarheid van deze kranen.

Voorlopig wordt op deze locatie niet in ‘dubbel shifts’ gewerkt, tenzij de planning door onvoorziene omstandigheden niet kan worden gehaald. Als wordt besloten om in dubbel-shifts te gaan werken, dan worden de werktijden verruimd naar 5:30 uur tot 22:30 uur.station harderwijk noordzijde tunnel 2015 bouw 3
Copyright © 2019 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates