Perronkap Station  Harderwijk 2015Vanavond start eerder dan gepland, nachtelijke werkzaamheden voor de demontage van de historische perronkap van Station Harderwijk. Afgelopen vrijdag ontvingen direct omwonenden van het station een brief met gewijzigde data van de werkzaamheden met hinder. Voor deelnemers van de CITO toets zal het slapen worden verstoord is te lezen op onze Facebookpagina. Het goede nieuws is volgens de gemeente, dat het aantal nachten is gewijzigd van 5 naar 4 nachten, naast de weekendwerkzaamheden in de treinvrije periode in het weekend van 9 en 10 mei. De werkzaamheden gaan gepaard met nodige hinder. Ook de afgelopen weken is veel hinder ervaren (en ervaart u nog) van het intrillen van de damwanden en het injecteren van de bodem onder de bouwkuip. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting rond 22 april afgerond.

bouwplaats nassau harderwijk prorail 1
Het demonteren van de perronkap zal plaatsvinden in de volgende nachten
tussen 1.00 en 5.00 uur:

Maandag 20
Dinsdag 21 april

Woensdag 22 april
Dinsdag 28 april
woensdag 29 april
Zondag 3 mei
maandag 4 mei

Voorafgaand aan deze nachten zal ook overdag en ’s avonds op het perron worden gewerkt.

De treinvrije periode, waarin onder andere de wanden onder het spoor worden gemaakt, blijft ongewijzigd van:

Zaterdagochtend 9 mei 1.00 uur tot maandagochtend 11 mei 5.00 uur.

Om de hinder tijdens het demonteren van de perronkap te beperken neemt aannemerscombinatie Reef-Strukton een aantal maatregelen. Zo worden overdag de moeren ‘gangbaar’ gemaakt. Dat betekent dat ze al even los en weer vast worden gedraaid, zodat ze ’s nachts gemakkelijk met een sleutel kunnen worden losgedraaid.
Perronkap station Harderwijk 2015

Daarnaast wordt ’s nachts een reciprozaag gebruikt, in plaats van een motorzaag en wordt gebruik gemaakt van een snijbrander, in plaats van een slijptol om stalen onderdelen te demonteren. Tenslotte is er in de planning rekening mee gehouden dat de demontage vooral overdag plaatsvindt, en het uithijsen van de perronkap ’s nachts.

 

--- Foto

Copyright © 2019 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates